Merhaba sayın ziyaretçi, forumumuzdan tam anlamıyla yararlanabilmek ve bize destek olmak adına sadece 30 saniyenizi ayırarak forumumuza üye olabilirsiniz. Üyelik işlemini gerçekleştirmek için lütfen buraya tıklayın. Teşekkür ederiz.

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kültür ve Sanat Haberleri
#1
Japonya'dan kültür ve sanat haberleri...

Haber Eklerken:

* Eğer haberleri bir Türk haber sitesinden alıyorsanız alıntı olduğunu belirtip haber sayfasının linkini ekleyiniz.
* Eğer haberleri kendiniz çevirdiyseniz çevirinin size ait olduğunu belirtip haberi aldığınız sayfanın linkini ekleyiniz.
* Japonya ile ilgili Türk sitelerinden, Facebook sayfalarından, bloglardan vs. altıntı haber eklemek yasaktır.
[Resim: 329784853-1229438487779912-1823916508194868442-n.jpg]
Cevapla
#2
Türk-Japon Vakfı'nda "Kapadokya'dan Japonya'ya" Resim Sergisi

Ankara'da Türk Japon Vakfı'nda "Kapadokya'dan Japonya'ya" konulu resim sergisi açılacak.

Nevşehirli ressam Nami Araz'ın Türk Japon Vakfı salonunda açacağı sergide, Araz'a ait Kapadokya konulu çok sayıda eser yer alacak. Türk Japon Vakfı'nın desteği ile organize edilen sergi, 27 Aralık'ta açılacak ve bir hafta gezilebilecek.

haberler.com
Bul
Cevapla
#3
20. Ankara Japonca Konuşma Yarışması

20. Ankara Japonca Konuşma Yarışması yapıldı.

Yarışmanın Yürütme Kurulu Başkanı ve Türk Japon Vakfı Başkanı Prof. Dr. Tayyar Sadıklar, Türk Japon Vakfı Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, bir lisanın bir Üniversite diploması yerine geçse de Japonca bilmenin 2 Üniversite diploması yerine geçtiğini söyledi.

Sadıklar, "Bu deneyimle sabittir. Buna inanın" dedi.

Türkiye ve Japonya'nın iyi bir işbirliği içine girdiği takdirde yüzyılın en önemli aktörleri olabileceğini belirten Sadıklar, bunun Japonca bilen insanlara ihtiyaç duyulacağı anlamına geldiğini ifade etti.

Her yıl bu yarışmaya katılanların sayısının arttığını dile getiren Sadıklar, bu yıl katılımcı sayısının 23'e ulaştığını belirtti.

Yarışmanın sponsoru Hitachi'nin kazananlara ödül olarak Japonya seyahati vereceğini bildiren Prof. Dr. Sadıklar, "Japonya'yı gördükten sonra dünya görüşleriniz bir anda değişecek" diye konuştu.

-"Türkiye'den büyük bir yakınlık gördük"-

Japonya Büyükelçisi Kiyoshi Araki de bu yılın Mart ayında göreve başladığı Ankara'da Japonca'ya yüksek düzeyde ilginin farkına vardığını belirtti.

Konuklara yarışmanın konuşma konuları hakkında bilgi veren Araki, şöyle devam etti: :

"Bu yıl hem Japonya hem de Türkiye maalesef tarihi büyüklükte depremler yaşadı. Japonya'da yaşanan depremde Türkiye'den büyük bir yakınlık gördük. Van'da yaşanan depremde hayatını kaybeden Japon arama kurtarma ekibinde görevli arkadaşımız için de Türkiye içten yardım ve desteğini sundu. Umuyorum bugünkü yarışmacılar gelecekte iki ülke arasında pek çok alanda atılacak daha büyük işbirliklerine vesile olurlar."

Konuşmaların ardından her yarışmacı 2,5 - 4 dakika boyunca önceden belirlenen konuyla ilgili konuştu. Jüri konuşmanın içeriği, yarışmacının ifade gücü ve dil bilgisine bakarak yarışmacılara puan verecek. Jüri üyelerinden toplamda en yüksek puanı alan yarışmacı Japonya seyahatine hak kazanacak.
haberler.com
20.11.11
Bul
Cevapla
#4
Japonların Yaptığı Müzeyi 30 Bin Turist Ziyaret Etti

Japonya Dışişleri Bakanlığı'nın desteğiyle Kırşehir'in Kaman ilçesinde yapılan Kalehöyük Arkeoloji Müzesi'ni, 2012 yılında çoğunluğu Japon yaklaşık 30 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi'nin ilin turizmi için ayrı bir değer olduğunu söyledi.

Kalehöyük'te Japon hükümeti tarafından 1986 yılından bu yana kazı çalışmasının sürdürüldüğünü anlatan Çakacak, burada Japon Bahçesi ve Arkeoloji Enstitüsü'nün de yer aldığını belirtti.

Kaman'ın Çağırkan beldesinde yapılan Kalehöyük Arkeoloji Müzesinin mimarisi ve sahip olduğu eserler ile dikkatleri üzerine çektiğini ifade eden Çakacak, tarihe ve kültüre çok meraklı olan Japon turistlerin kendi devletlerince yaptırılan bu müzeye ilgi gösterdiğini vurguladı.

Kalehöyük Müzesi'ni geçen yıl 30 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini, yabancı turistlerin büyük çoğunluğunu Japonların oluşturduğunu aktaran Çakacak, şunları kaydetti:

"Yılda Kapadokya bölgesine yaklaşık 90 bin Japon turistin gittiğini düşündüğümüzde, turist açısından ne kadar hazır bir potansiyele sahip olduğumuzu görüyoruz. Kaman'da Japonlar tarafından sürdürülen tarihi kazılarda çıkan eserlerin sergilendiği bir müze ve Japon Bahçesi var. Aynı zamanda müzenin yanında Arkeoloji Enstitüsü var. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisi büyük. Yabancılardan özellikle Japonların hem müzeye, hem de enstitüye büyük ilgisi var. Biz Japonların bu ilgisini şehir merkezine çekmek istiyoruz."

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'nin, kent merkezine Japon Bahçesi, Japon Evi ve Arkeoloji Müzesi kurma planının olduğunu dile getiren Çakacak,

"Buraya gelecek olan Japon turistlerin, termalin haricinde gezip görebilecekleri yerlerin çeşidinin çoğaltılması düşünülüyor. Japon turistler özellikle Kapadokya'ya yoğun ilgi gösteriyor. Kapadokya'ya giden Japon turistlerin birkaç gün de Kırşehir'de konaklamaları için çalışma yapıyoruz. Bunu başardığımızda Kırşehir merkezine yabancı turist daha fazla gelecektir. Merkezde termal otellerimiz var. Yeni ve büyük bir termal otelimiz daha açıldı" diye konuştu.

Çakacak, Japonya İşbirliği ve Kalkınma Ajansı yetkilileri ile de görüşme yaptıklarına işaret ederek, onların önerileri doğrultusunda İngilizce'nin yanında Japonca broşür bastırmayı ve Japonya'da turizm fuarına katılmayı hedeflediklerini bildirdi.

-Bakan Günay ve Japon Prensi Mikasa açmıştı-

1986 yılında Japon bilim insanlarının da katkısıyla başlayan Kaman Kalehöyük kazı çalışmalarında elde edilen eserlerin sergilendiği, höyük şeklinde mimariye sahip Kalehöyük Arkeoloji Müzesi, 10 Temmuz 2010'da Japon Prens Tomohito Mikasa ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katıldığı törenle açılmıştı.

Kalehöyük'ün formunu ve 1986 yılından bugüne sürdürülen kazı çalışmalarını yansıtan mimari projesi ile müzecilik açısından Türkiye'de birçok ilki bünyesinde barındıran müze, açıldığı tarihten itibaren çok sayıda ziyaretçinin dikkatini çekiyor.

Müzede Demir Çağı, Hitit ve Asur Ticaret Kolonileri, Eski, Orta ve Geç Tunç Çağları ile Osmanlı dönemlerine ait eserler bulunuyor.

Özellikle çocukların eğitiminin de hedeflendiği müzede, Türkiye'de ilk defa 3 boyutlu canlandırmalar kullanıldı. Hitit dönemini ve Demir Çağı'nı 3 boyutlu animasyon ile canlandırıldığı müzede bulunan mühürler de 3 boyutlu olarak ekranda incelenebiliyor.

Japonya'dan getirilen 1/100 ölçekli Kalehöyük ören yeri maketi, ziyaretçilerin tarihi esere dokunabilmesi için yapılmış tasnif ve teşhir dışı arkeolojik malzemelerin olduğu kısım da ilgi çekiyor.

Ayrıca 2010 yılında "Green Good Design Award" (En İyi Yeşil Tasarım) ödülü verilen müze, Kırşehir'e gelen turistlerin ilk uğrak mekanı oluyor.

Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir./06.01.2013
[Resim: tumblr_mh7tg2pfwZ1qasuxxo1_250_zps651e631e.gif]
Bul
Cevapla
#5
Bu başlığı daha çok sevdim.Bravo
[Resim: kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkki.jpg]
Bul
Cevapla
#6
"The Best Cartoons Of Nippon" Albümünde 3 Sinoplu


Sinoplu karikatür sanatçıları Seyit Saatçi, Aşkın Ayrancıoğlu ve Behiç Yalçın Ayrancıoğlu'nun Japonya'nın Saitama Karikatür Festivali'nde sergilenen karikatürleri, festivalin ardından çıkarılan "The Best Cartoons of Nippon" albümünde yer aldı.

Karikatür sanatçısı Aşkın Ayrancıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağustos ayında Japonya'nın Saitama kentinde 20 yılda bir yapılan festivale katıldıklarını söyledi.

Festivalin ardından yayınlanan "The Best Cartoons of Nippon" albümünde eserlerinin yer aldığını dile getiren Ayrancıoğlu, "Albümde karikatürlerimizle yer almak Sinoplu çizerler olarak bizim için onurdur" dedi.

100 sayfadan oluşan albümde sanatçıların eserlerinin yanı sıra İngilizce ve Japonca özgeçmişleri de yer alıyor.

Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir./11.01.2013
[Resim: tumblr_mh7tg2pfwZ1qasuxxo1_250_zps651e631e.gif]
Bul
Cevapla
#7
Ankara'ya Japon Bahçesi

Japonya Büyükelçisi Kiyoshi Araki, konuklarını ağırladığı resmi konutuna ülkesinin dünyaca ünlü taş bahçesini yaptırdı. Taşlar ise Çorum'dan geldi.

Japonya Büyükelçisi Kiyoshi Araki, konuklarını ağırladığı resmi konutuna zen bahçesi yaptırdı. Başkent' e 2011 yılında eşi Tomoka Araki ile birlikte gelen büyükelçi Japonlar'ın dünyaca ünlü taş bahçesini Ankara'ya taşıdı. Japon bahçelerinin düşünsel ve felsefi bir boyutu olduğunu söyleyen Araki, "Bahçeyi beyaz çakıl taşlarıyla betimlerken Türkiye'deki 7 bölgeyi ifade etmeye çalıştık. Buradaki 7 büyük taş 7 bölgeyi, bahçenin merkezindeki çakıl taşlarından oluşan tepe de Kaman-Kalehöyük'ü temsil ediyor" dedi.

ÇORUM' DAN GETİRTTİLER

Taş bahçe inşa edilirken tamamen doğal taşlar kullanıldığını söyleyen Kiyoshi Araki, "Zen bahçesi için Japonya'dan özel bir uzman getirdik. Uzmanımız Türkiye'nin farklı nokralarını gezdi. Bahçeye uygun taşları Çorum'dan getirttik. Bütünsel bir uyum göz önüne alçarak ve her bir taşın karakter özelliğini ortaya çıkaracak bir biçimde bahçeye yerleştirmeye çalıştık. Türkiye'yi temsil eden beyaz mermeri aramızdaki bağı gösterecek şekilde bahçenin zemininde bolca kullandık" diye konuştu.

EVLERİNİZE YAPIN

Japonya'daki taş bahçelerin eskiden sadece tapınakların yanında bulunduğunu söyleyen Büyükelçi Araki, "Taş bahçeler artık her yerde ve her evde var. İşin, hayatın yorgunluğunu atmak isteyen herkes solanlarına bile küçük ölçülerde bahçeler yapıyor" dedi. Ankaralılar'a da rahatlamak için taş bahçe yapmalarını tavsiye eden Araki, "Zen bahçeleri için üç önemli husus var. Bunlardan ilki sakinlik, ikincisi sadelik ve son olarak uyum. Bu kuralları göz önünde alınarak yapılan bahçeler kişiyi rahatlatacaktır" dedi.

Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir./27.01.2013
*-*
[Resim: tumblr_mo777qCwUd1qdtkwco1_400.gif]
Cevapla
#8
Japonya’da 32 Tonluk Kar Festivali



Japonya'nın kuzeyindeki Hokkaido bölgesinin başkenti Sapporo'da düzenlenen geleneksel kar festivali bugün başladı. Festivalde sergilenen 216 eser için 32 ton kar kullanıldı.

Japonya’nın en büyük kış etkinliklerinden Sapporo Kar Festivali 2013 bugün başladı. Her yıl 2 milyona yakın kişinin ziyaret ettiği festivalde bu yıl kardan 216 yapı ve heykel sergileniyor. Eserler arasında Japon mitolojisinden ve çizgi filmlerinden karakterlerin yanı sıra, Tokyo'daki ünlü tiyatro sahnesinin de bir benzeri bulunuyor. Eserler yapılırken, askerlerin de yardım ettiği kaydedildi. Festival 11 Şubat'a kadar devam edecek.

Sapporo Kar Festivali, lise öğrencilerinin festivalin şu an yapıldığı yer olan Odori Parkı'nda 1950'de heykel yapmalarıyla başladı. 1955'ten bu yana askerler de eserlerin yapılmasında yardımcı oluyor.

Kaynak:Cihan/05.02.2013
[Resim: tumblr_mh7tg2pfwZ1qasuxxo1_250_zps651e631e.gif]
Bul
Cevapla
#9
Japon çocuklar artık Türk masalları okuyacak

Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da yer alan Uluslararası Japon Milli Çocuk Kütüphanesi'ne Türk çocuk edebiyatı örneklerinden çeşitli yaş seviyelerine yönelik 300 eser hediye edildi. Ayrıca kütüphanede Türk çocuk edebiyatına yönelik 50 adet eser de 3 ay boyunca sergilenecek.

Dünyanın pek çok ülkesinden çocuk edebiyatı eserlerine ev sahipliği yapan Japon Milli Çocuk Kütüphanesi'ne, Türk edebiyatından örnekler de artık yer alıyor. Tokyo Yunus Emre Türk Kültür Merkezi 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nda Uluslararası Japon Milli Çocuk Kütüphanesine Türk çocuk edebiyatı örneklerinden çeşitli yaş seviyelerine yönelik 300 eser hediye etti. Kitaplar Türk edebiyatının çeşitli dönemlerinden ve türlerinden seçilen masal, destan, hikâye, tiyatro, şiir, ninni, tekerleme, fıkra gibi örneklerden oluşuyor. Nasreddin Hoca Fıkraları, Türk Destanları, Ömer Seyfettin Hikâyeleri, Keloğlan Masalları gibi kitapların yanında eserlerinden örnekler seçilen bazı yazarlar ise şöyle: Aslı Der, Ayla Çınaroğlu, Aysel Gürmen, Aytül Akal, Behiç Ak, Bilgin Adalı, Fatih Erdoğan, Fazıl Hüsnü Dağlarca, Feridun Oral, Gülten Dayıoğlu, Hasan Latif, İsmet Bertan, Mavisel Yener, Mevlâna İdris Zengin, Musrafa Ruhi Şirin, Muzaffer İzgü, Orhan Kemal, Pertev Naili Boratav, Rıfat Ilgaz, Sema Maraşlı, Serpil Ural, Sevim Ak, Tarık Dursun Kakınç, Yalvaç Ural, Yücel Feyzioğlu.

Hibe edilen kitaplarla birlikte Türk çocuk edebiyatından eserler de Japon okurların hizmetine sunulmuş oldu. Ayrıca Japon akademisyenler de Türk çocuk edebiyatı eserlerine kolayca ulaşıp araştırma imkânı bulabilecek. Kitaplar, Uluslararası Japon Milli Çocuk Kütüphanesi'nde yapılan törenle, Tokyo Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Telat Aydın tarafından Japon Millî Kütüphane Genel Müdürü Noritada Otaki ve Uluslararası Çocuk Kütüphanesi Müdürü Sakata Kazuko’ya takdim edildi. Türk çocuk edebiyatı hakkında kısa bir konuşma yapan Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Aydın, 23 Nisan’ın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olduğunu belirten böyle anlamlı bir günde Japon çocukları için yapılan bu etkinliğin ayrı bir değeri olduğunu ifade ederek bundan sonrası için de desteklerinin devam edeceğini söyledi.

"TÜRK VE JAPON ÇOCUKLAR BİRBİRİNİ DAHA İYİ ANLAYACAK"
Törene katılan Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Ayşegül Atmaca yaptığı konuşmada kitapların toplumların birbirlerini daha iyi anlamalarını sağlayan, dolayısıyla da toplumları yakınlaştıran en temel fikir eserlerinden biri olduğunu vurguladı. Atmaca, bu manada kitapların, geleceğin büyükleri olan Türk ve Japon çocuklarını birbirlerini tanıma ve anlamalarındaki önemine değinerek kültür merkezi tarafından bağışlanan 300 kitabın hem konuları hem de resimleri itibariyle Japon çocuklara Türk kardeşlerini anlamalarında yardımcı olacak ve ileri ki dönemlerde de Türk-Japon dostluğunun sürdürülmesinde büyük katkı sağlayacağını vurguladı. Japon Milli Kütüphane Müdürü Noritada Otaki de Türk çocuk edebiyatı eserlerinin kütüphanede yer almasından duymuş olduğu memnuniyeti dile getirerek kültür merkezine teşekkürlerini iletti.

Japon Çocuk Kütüphanesi’nde her yıl bir ülkenin çocuk edebiyatı tanıtımı yapılmakta olup, bu yıl konuk ülke olarak Türk Çocuk Edebiyatının tanıtılması için karar aldıklarını belirten Çocuk Kütüphanesi Müdürü Sakata Kazuko bundan sonra da iki kurum arasında ilişkilerin devam etmesini temenni ettiklerini söyledi. Yaklaşık 3 ay süre ile Türk çocuk edebiyatı eserlerinden 50 adet eser 3 ay süre ile sergilenecek. 1906'da kurulan Japon Milli Çocuk Kütüphanesi'nde 300 bin eser yer alıyor.

Kaynak:Cihan/26.04.2013
[Resim: tumblr_mh7tg2pfwZ1qasuxxo1_250_zps651e631e.gif]
Bul
Cevapla
#10
Dünya Kentleri Kültür Raporu

[Resim: UhAYAcM.jpg?1]

Londra Belediyesi'nin Amsterdam, Berlin, Bogotá, Buenos Aires, Hong Kong, Istanbul, Johannesburg, London, Los Angeles, Montréal, Mumbai, New York, Paris, Rio de Janeiro, São Paulo, Seoul, Shanghai, Singapore, Sydney, Tokyo ve Toronto kentlerinin incelendiği Dünya Kentleri Kültür Raporu 2013'te 21 kente dair ilgi çekici rakamlar yer alıyor. Raporda incelenen 21 kentin müze sayısı, yıllık ziyaret eden turist sayısı, okuma oranı, kültür mirası sayısı, tiyatro ve sanat galerisi sayısı gibi bilgiler bulunuyor.


[Resim: teWvCSH.jpg?1]


Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.

Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Moda ve Magazin Haberleri Toruga 342 173,044 Dün, Saat:10:24 PM
Son Yorum: Toruga
  Dizi, Film ve TV Haberleri Toruga 409 184,591 05-01-2024, Saat:11:26 AM
Son Yorum: Toruga
  Müzik Haberleri Toruga 1,033 465,373 03-23-2024, Saat:11:33 AM
Son Yorum: Toruga
  Anime ve Manga Haberleri Toruga 88 61,476 10-09-2023, Saat:07:11 PM
Son Yorum: Toruga
  Siyaset ve Politika Haberleri Toruga 170 75,485 04-28-2022, Saat:11:59 PM
Son Yorum: Toruga
  Spor Haberleri Toruga 74 46,226 03-08-2021, Saat:12:07 PM
Son Yorum: Toruga
  Bilim ve Teknoloji Haberleri Toruga 96 53,448 09-16-2020, Saat:03:57 PM
Son Yorum: Toruga
  Ekonomi Haberleri Toruga 128 66,220 07-16-2020, Saat:08:54 PM
Son Yorum: Toruga
  Sağlık Haberleri Toruga 30 3,226 07-13-2020, Saat:07:01 PM
Son Yorum: Toruga
  Hava Durumu Haberleri Toruga 14 11,896 10-03-2018, Saat:12:39 PM
Son Yorum: Toruga

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi