| 
		
	
	
	
		
	Yorumları: 25,614 
	Konuları: 2,526 
		Aldığı Teşekkür Sayısı: 7,915 mesajda toplam 11,771  teşekkür aldı.
 
Ettiği Teşekkür Sayısı: 16,603 
	Kayıt Tarihi: Feb 2011
	
 Rep Puanı: 
135 
	
		
		
		10-15-2014, Saat:07:18 PM 
(Son Düzenleme: 10-15-2014, Saat:07:30 PM, Düzenleyen:  Toruga.)
	
	 
		Japon Festivali (26 Ekim 2014)
![[Resim: cScsCxJ.jpg]](http://i.imgur.com/cScsCxJ.jpg) -- Japonya İstanbul Başkonsolosluğu'ndan sitemize gönderilen duyurudur. --
"Komşumuz Japonya Hisset! Dene! Japon Festivali" 
İstanbul, Sarıyer'de bulunan Baltalimanı Japon Bahçesi'nde geleneksel kültürden pop kültürüne kadar geniş alanda Japon Kültürü tanıtım etkinlikleri düzenlenecektir. Baltalimanı Japon Bahçesi, Yamaguchi ili Shimonoseki şehriyle İstanbul'un kardeş şehir dostluğunun bir anısı olarak 2003 yılında inşa edilmiştir.(1972 yılında her iki şehir arasında kardeş şehir anlaşması imzalanmıştır.) Bu bahçe bugüne kadar her mevsimin etkinliği düzenlenmiş olup, halkın dinlenebileceği bir yer olarak görülmüştür.
 
Sonbaharın canlı gökyüzünün altında, milliyet veya yaş fark etmeksizin herkesin eğlenebileceği bir etkinlik hedeflenmektedir. Değerli katılımlarınızı beklemekteyiz.
 
Ayrıntılı bilgi için Başkonsolosluğun web sayfası.
 
Linki görebilmek için giriş  yapmanız ya da üye  olmanız gerekir.
Tarih:  26 Ekim 2014 Pazar 13:00-17:00 (Yağmur yağsa da etkinlik gerçekleşecektir.)
Yer:  Baltalimanı Japon Bahçesi (Baltalimanı Devlet Kemik Hastanesi Karşısı)
Etkinlikler:  Cosplay Yarışması, Çay Seremonisi, Koto Konseri, Bonsai Sergisi, İaido Gösterisi, Japon Müzik DVD Gösterimi, Japon Tanıtım Standı, Suşi İkramı v.b.
 
Bilgi için; 
Japonya İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Enformasyon Bölümü 
0212-317-4600 
culture@it.mofa.go.jp
 
İşte sonunda beklediğimiz gibi bir festival geldi. Bunu geliştirmemiz gerekiyor, umarım o da olacak!    
Hep birlikte katılalım minna-san!   
	
	
	
		
	Yorumları: 490 
	Konuları: 89 
		Aldığı Teşekkür Sayısı: 71 mesajda toplam 133  teşekkür aldı.
 
Ettiği Teşekkür Sayısı: 147 
	Kayıt Tarihi: Nov 2013
	
 Rep Puanı: 
22 
	
		
		
		10-15-2014, Saat:07:41 PM 
	
	 
		OMG, harika~! Haber için teşekkürler, Toruga-san. *-*İstanbul'da böyle bir mekânın olduğunu şu an öğrendim, yaşadığım şok anlatılamaz. :D Bu arada ben katılmak isterim ama Sarıyer bana çok ters kalıyor -bkz:Anadolu Yakası'nda yaşamak.- tam olarak nasıl ulaşabileceğimizi bilen varsa ve anlatırsa çok sevinirim.
 
~Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir. 
	
	
	
		
	Yorumları: 25,614 
	Konuları: 2,526 
		Aldığı Teşekkür Sayısı: 7,915 mesajda toplam 11,771  teşekkür aldı.
 
Ettiği Teşekkür Sayısı: 16,603 
	Kayıt Tarihi: Feb 2011
	
 Rep Puanı: 
135 
	
		
		
		10-15-2014, Saat:07:43 PM 
	
	 
		 (10-15-2014, Saat:07:41 PM)Hilda yazdı:  Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.OMG, harika~! Haber için teşekkürler, Toruga-san. *-*İstanbul'da böyle bir mekânın olduğunu şu an öğrendim, yaşadığım şok anlatılamaz.
  Bu arada ben katılmak isterim ama Sarıyer bana çok ters kalıyor -bkz:Anadolu Yakası'nda yaşamak.- tam olarak nasıl ulaşabileceğimizi bilen varsa ve anlatırsa çok sevinirim. 
Sitede nasıl ulaşılacağına dair bilgi var.
 
Linki görebilmek için giriş  yapmanız ya da üye  olmanız gerekir.
 
Bana da çok ters, 3 vesait gözüküyor Avrupa Yakası'nda olmama rağmen. Ama değer mi, değer.    
	
	
	
		
	Yorumları: 490 
	Konuları: 89 
		Aldığı Teşekkür Sayısı: 71 mesajda toplam 133  teşekkür aldı.
 
Ettiği Teşekkür Sayısı: 147 
	Kayıt Tarihi: Nov 2013
	
 Rep Puanı: 
22 
	
		
		
		10-26-2014, Saat:09:08 PM 
(Son Düzenleme: 10-26-2014, Saat:09:30 PM, Düzenleyen:  Toruga.)
	
	 
		Etkinliğe katılan var mıydı acaba!?  
Biz bugün Mirai(<3) ile etkinlik alanındaydık. *-* Genel olarak güzel bir organizasyondu, katılım da oldukca fazlaydı.  
Suşi ve çay servisi olmuş ama biz bir şey göremedik, aç kalınca da çıktık karşıdaki İÜ Sosyal Tesisleri'nde bir şeyler yedik asdf 
Origami standındaki senseiler çok tatlıydı. *-* Erkek olan hoca etkinliğin sonlarına doğru kokteyl masalarındaki çöpleri toplayınca epey utandık açıkcası, millet olarak gerçekten örnek alınası insanlar.  
Japonca olarak isimlerimizi yazan sensei de çok sabırlı ve kibardı. *-*  
Iaido gösterisi de oldukca iyiydi ama DVD standı kuruldu mu!? Biz göremedik de onu.  
Bunun dışında bundan sonraki etkinliklere grup olarak gitsek çok daha eğleniriz diye düşünüyorum.    
Bunlar da bugünden hatıra olarak bana kalanlar;
 
Emeği geçen herkese çok teşekkürler, etkinliklerin devamını diliyorum ehehe *-*
	
~Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir. 
	
	
	
		
	Yorumları: 113 
	Konuları: 1 
		Aldığı Teşekkür Sayısı: 4 mesajda toplam 8  teşekkür aldı.
 
Ettiği Teşekkür Sayısı: 1 
	Kayıt Tarihi: Jul 2014
	
 Rep Puanı: 
8 
	
		
		
		10-26-2014, Saat:09:18 PM 
(Son Düzenleme: 10-26-2014, Saat:09:18 PM, Düzenleyen:  Reversi.)
	
	 
		Evden yüyüyerek 5 dk yol, ben ise üşengeçlikten gitmedim,Ama arkadaşım dediğini göre gitmediğime pişman değilim manga-anime sohbet eden yokmuş, arkadaşın bile canı sıkılmış zevksizmiş ben öyle duydum
	 
	
	
	
		
	Yorumları: 3 
	Konuları: 0 
		Aldığı Teşekkür Sayısı: 0 mesajda toplam 0  teşekkür aldı.
 
Ettiği Teşekkür Sayısı: 0 
	Kayıt Tarihi: Apr 2014
	
 Rep Puanı: 
0 
	
		
		
		10-26-2014, Saat:09:21 PM 
	
	 
		 (10-26-2014, Saat:09:18 PM)Reversi yazdı:  Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.Evden yüyüyerek 5 dk yol, ben ise üşengeçlikten gitmedim,Ama arkadaşım dediğini göre gitmediğime pişman değilim manga-anime sohbet eden yokmuş, arkadaşın bile canı sıkılmış zevksizmiş ben öyle duydum 
Aslında öyle demedim sonuçta kimseyle konuşmadığım için muhabbeti bilmiyorum. Benim canımın sıkılması konuşacak birisi olmamasındandı, yanlış şeyetme.    Gayet güzeldi.
	 
Linki görebilmek için giriş  yapmanız ya da üye  olmanız gerekir.
 
	
	
	
		
	Yorumları: 113 
	Konuları: 1 
		Aldığı Teşekkür Sayısı: 4 mesajda toplam 8  teşekkür aldı.
 
Ettiği Teşekkür Sayısı: 1 
	Kayıt Tarihi: Jul 2014
	
 Rep Puanı: 
8 
	
		
		
		10-26-2014, Saat:09:23 PM 
(Son Düzenleme: 10-26-2014, Saat:09:24 PM, Düzenleyen:  Reversi.)
	
	 
		 (10-26-2014, Saat:09:21 PM)Relouch yazdı:  Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir. (10-26-2014, Saat:09:18 PM)Reversi yazdı:  Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.Evden yüyüyerek 5 dk yol, ben ise üşengeçlikten gitmedim,Ama arkadaşım dediğini göre gitmediğime pişman değilim manga-anime sohbet eden yokmuş, arkadaşın bile canı sıkılmış zevksizmiş ben öyle duydum Aslında öyle demedim sonuçta kimseyle konuşmadığım için muhabbeti bilmiyorum. Benim canımın sıkılması konuşacak birisi olmamasındandı, yanlış şeyetme.
  Gayet güzeldi. Len yürü git zevkliydi de niye fsm ye geri döndün zevkli olsa orada bitene kadar kalırdın : ( 
Ama kapı oraya çıkıyor : p
	 
	
	
	
		
	Yorumları: 3 
	Konuları: 0 
		Aldığı Teşekkür Sayısı: 0 mesajda toplam 0  teşekkür aldı.
 
Ettiği Teşekkür Sayısı: 0 
	Kayıt Tarihi: Apr 2014
	
 Rep Puanı: 
0 
	
		
		
		10-26-2014, Saat:09:31 PM 
(Son Düzenleme: 10-26-2014, Saat:09:32 PM, Düzenleyen:  Relouch.)
	
	 
		 (10-26-2014, Saat:09:23 PM)Reversi yazdı:  Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir. (10-26-2014, Saat:09:21 PM)Relouch yazdı:  Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.Len yürü git zevkliydi de niye fsm ye geri döndün zevkli olsa orada bitene kadar kalırdın : ( (10-26-2014, Saat:09:18 PM)Reversi yazdı:  Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.Evden yüyüyerek 5 dk yol, ben ise üşengeçlikten gitmedim,Ama arkadaşım dediğini göre gitmediğime pişman değilim manga-anime sohbet eden yokmuş, arkadaşın bile canı sıkılmış zevksizmiş ben öyle duydum Aslında öyle demedim sonuçta kimseyle konuşmadığım için muhabbeti bilmiyorum. Benim canımın sıkılması konuşacak birisi olmamasındandı, yanlış şeyetme.
  Gayet güzeldi. Ama kapı oraya çıkıyor : p
 
Dediğim gibi konuşabileceğim birisi yoktu. :/ Hiçbir şey yapmadan beklemek kötüydü ben de gittim yani.
	 
Linki görebilmek için giriş  yapmanız ya da üye  olmanız gerekir.
 
	
	
	
		
	Yorumları: 25,614 
	Konuları: 2,526 
		Aldığı Teşekkür Sayısı: 7,915 mesajda toplam 11,771  teşekkür aldı.
 
Ettiği Teşekkür Sayısı: 16,603 
	Kayıt Tarihi: Feb 2011
	
 Rep Puanı: 
135 
	
		
		
		10-26-2014, Saat:09:35 PM 
(Son Düzenleme: 10-26-2014, Saat:09:35 PM, Düzenleyen:  Toruga.)
	
	 
		Bessie. ile 1 saat kadar gecikmiş olarak katıldık etkinliğe. Cosplay yarışmasının bir kısmını kaçırdık. Fakat gayet güzel bir ortam vardı. Koto konseri ve Iaido gösterileri iyiydi. Standlar da aktif ve canlı gözüküyordu. Fakat oldukça kalabalıktı ve biz de ikram göremedik, sanırım hepsi çabucak bitmişti. 
Tabii ki seviye olarak bu festivali bir Japan Expo ya da Japan Festa ile karşılaştırmak mümkün olamaz. Fakat Japon severleri bir araya toplaması çok güzel bir amaca hizmet ediyor. Kalabalık olması da umut verici. İleride umarım bizim ve başka Japonya ile ilgili kurumların / derneklerin de çorbada tuzlarının olduğu daha geniş bir festivale dönüşür.
 
Bonsai standından çektiğimiz bir kaç resim var. Video'larımız var, düzenlemelerini yapınca ekleyeceğim.    
	
	
	
		
	Yorumları: 113 
	Konuları: 1 
		Aldığı Teşekkür Sayısı: 4 mesajda toplam 8  teşekkür aldı.
 
Ettiği Teşekkür Sayısı: 1 
	Kayıt Tarihi: Jul 2014
	
 Rep Puanı: 
8 
	
		
		
		10-26-2014, Saat:09:35 PM 
	
	 
		 (10-26-2014, Saat:09:31 PM)Relouch yazdı:  Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir. (10-26-2014, Saat:09:23 PM)Reversi yazdı:  Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir. (10-26-2014, Saat:09:21 PM)Relouch yazdı:  Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.Len yürü git zevkliydi de niye fsm ye geri döndün zevkli olsa orada bitene kadar kalırdın : ( (10-26-2014, Saat:09:18 PM)Reversi yazdı:  Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.Evden yüyüyerek 5 dk yol, ben ise üşengeçlikten gitmedim,Ama arkadaşım dediğini göre gitmediğime pişman değilim manga-anime sohbet eden yokmuş, arkadaşın bile canı sıkılmış zevksizmiş ben öyle duydum Aslında öyle demedim sonuçta kimseyle konuşmadığım için muhabbeti bilmiyorum. Benim canımın sıkılması konuşacak birisi olmamasındandı, yanlış şeyetme.
  Gayet güzeldi. Ama kapı oraya çıkıyor : p
 Dediğim gibi konuşabileceğim birisi yoktu. :/ Hiçbir şey yapmadan beklemek kötüydü ben de gittim yani.
 Boşver zaten japon bahçesi dandik,içi boş : ) bahar ayında olsa belki biraz sakura, ama diğer mevsimler nanay :/ aman neyse
	 |