Merhaba sayın ziyaretçi, forumumuzdan tam anlamıyla yararlanabilmek ve bize destek olmak adına sadece 30 saniyenizi ayırarak forumumuza üye olabilirsiniz. Üyelik işlemini gerçekleştirmek için lütfen buraya tıklayın. Teşekkür ederiz.

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Japon Festivali (26 Ekim 2014)
Japon Festivali (26 Ekim 2014)

[Resim: cScsCxJ.jpg]

-- Japonya İstanbul Başkonsolosluğu'ndan sitemize gönderilen duyurudur. --

"Komşumuz Japonya Hisset! Dene! Japon Festivali"

İstanbul, Sarıyer'de bulunan Baltalimanı Japon Bahçesi'nde geleneksel kültürden pop kültürüne kadar geniş alanda Japon Kültürü tanıtım etkinlikleri düzenlenecektir. Baltalimanı Japon Bahçesi, Yamaguchi ili Shimonoseki şehriyle İstanbul'un kardeş şehir dostluğunun bir anısı olarak 2003 yılında inşa edilmiştir.(1972 yılında her iki şehir arasında kardeş şehir anlaşması imzalanmıştır.) Bu bahçe bugüne kadar her mevsimin etkinliği düzenlenmiş olup, halkın dinlenebileceği bir yer olarak görülmüştür.

Sonbaharın canlı gökyüzünün altında, milliyet veya yaş fark etmeksizin herkesin eğlenebileceği bir etkinlik hedeflenmektedir. Değerli katılımlarınızı beklemekteyiz.

Ayrıntılı bilgi için Başkonsolosluğun web sayfası.

Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.

Tarih: 26 Ekim 2014 Pazar 13:00-17:00 (Yağmur yağsa da etkinlik gerçekleşecektir.)
Yer: Baltalimanı Japon Bahçesi (Baltalimanı Devlet Kemik Hastanesi Karşısı)
Etkinlikler: Cosplay Yarışması, Çay Seremonisi, Koto Konseri, Bonsai Sergisi, İaido Gösterisi, Japon Müzik DVD Gösterimi, Japon Tanıtım Standı, Suşi İkramı v.b.

Bilgi için;
Japonya İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Enformasyon Bölümü
0212-317-4600
culture@it.mofa.go.jp

İşte sonunda beklediğimiz gibi bir festival geldi. Bunu geliştirmemiz gerekiyor, umarım o da olacak! Bravo

Hep birlikte katılalım minna-san! Cool
[Resim: 329784853-1229438487779912-1823916508194868442-n.jpg]
OMG, harika~! Haber için teşekkürler, Toruga-san. *-*
İstanbul'da böyle bir mekânın olduğunu şu an öğrendim, yaşadığım şok anlatılamaz. :D Bu arada ben katılmak isterim ama Sarıyer bana çok ters kalıyor -bkz:Anadolu Yakası'nda yaşamak.- tam olarak nasıl ulaşabileceğimizi bilen varsa ve anlatırsa çok sevinirim.
~

(10-15-2014, Saat:07:41 PM)Hilda yazdı: Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.OMG, harika~! Haber için teşekkürler, Toruga-san. *-*
İstanbul'da böyle bir mekânın olduğunu şu an öğrendim, yaşadığım şok anlatılamaz. Big Grin Bu arada ben katılmak isterim ama Sarıyer bana çok ters kalıyor -bkz:Anadolu Yakası'nda yaşamak.- tam olarak nasıl ulaşabileceğimizi bilen varsa ve anlatırsa çok sevinirim.

Sitede nasıl ulaşılacağına dair bilgi var.

Bana da çok ters, 3 vesait gözüküyor Avrupa Yakası'nda olmama rağmen. Ama değer mi, değer. smile
Etkinliğe katılan var mıydı acaba!?

Biz bugün Mirai(<3) ile etkinlik alanındaydık. *-* Genel olarak güzel bir organizasyondu, katılım da oldukca fazlaydı.
Suşi ve çay servisi olmuş ama biz bir şey göremedik, aç kalınca da çıktık karşıdaki İÜ Sosyal Tesisleri'nde bir şeyler yedik asdf
Origami standındaki senseiler çok tatlıydı. *-* Erkek olan hoca etkinliğin sonlarına doğru kokteyl masalarındaki çöpleri toplayınca epey utandık açıkcası, millet olarak gerçekten örnek alınası insanlar.
Japonca olarak isimlerimizi yazan sensei de çok sabırlı ve kibardı. *-*
Iaido gösterisi de oldukca iyiydi ama DVD standı kuruldu mu!? Biz göremedik de onu.
Bunun dışında bundan sonraki etkinliklere grup olarak gitsek çok daha eğleniriz diye düşünüyorum. smile

Bunlar da bugünden hatıra olarak bana kalanlar;

Emeği geçen herkese çok teşekkürler, etkinliklerin devamını diliyorum ehehe *-*
~

Evden yüyüyerek 5 dk yol, ben ise üşengeçlikten gitmedim,Ama arkadaşım dediğini göre gitmediğime pişman değilim manga-anime sohbet eden yokmuş, arkadaşın bile canı sıkılmış zevksizmiş ben öyle duydum
Bul
(10-26-2014, Saat:09:18 PM)Reversi yazdı: Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.Evden yüyüyerek 5 dk yol, ben ise üşengeçlikten gitmedim,Ama arkadaşım dediğini göre gitmediğime pişman değilim manga-anime sohbet eden yokmuş, arkadaşın bile canı sıkılmış zevksizmiş ben öyle duydum

Aslında öyle demedim sonuçta kimseyle konuşmadığım için muhabbeti bilmiyorum. Benim canımın sıkılması konuşacak birisi olmamasındandı, yanlış şeyetme. Big Grin Gayet güzeldi.
Bul
(10-26-2014, Saat:09:21 PM)Relouch yazdı: Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.
(10-26-2014, Saat:09:18 PM)Reversi yazdı: Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.Evden yüyüyerek 5 dk yol, ben ise üşengeçlikten gitmedim,Ama arkadaşım dediğini göre gitmediğime pişman değilim manga-anime sohbet eden yokmuş, arkadaşın bile canı sıkılmış zevksizmiş ben öyle duydum

Aslında öyle demedim sonuçta kimseyle konuşmadığım için muhabbeti bilmiyorum. Benim canımın sıkılması konuşacak birisi olmamasındandı, yanlış şeyetme. Big Grin Gayet güzeldi.
Len yürü git zevkliydi de niye fsm ye geri döndün zevkli olsa orada bitene kadar kalırdın : (
Ama kapı oraya çıkıyor : p
Bul
(10-26-2014, Saat:09:23 PM)Reversi yazdı: Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.
(10-26-2014, Saat:09:21 PM)Relouch yazdı: Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.

Len yürü git zevkliydi de niye fsm ye geri döndün zevkli olsa orada bitene kadar kalırdın : (

Dediğim gibi konuşabileceğim birisi yoktu. :/ Hiçbir şey yapmadan beklemek kötüydü ben de gittim yani.
Bul
Bessie. ile 1 saat kadar gecikmiş olarak katıldık etkinliğe. Cosplay yarışmasının bir kısmını kaçırdık. Fakat gayet güzel bir ortam vardı. Koto konseri ve Iaido gösterileri iyiydi. Standlar da aktif ve canlı gözüküyordu. Fakat oldukça kalabalıktı ve biz de ikram göremedik, sanırım hepsi çabucak bitmişti.

Tabii ki seviye olarak bu festivali bir Japan Expo ya da Japan Festa ile karşılaştırmak mümkün olamaz. Fakat Japon severleri bir araya toplaması çok güzel bir amaca hizmet ediyor. Kalabalık olması da umut verici. İleride umarım bizim ve başka Japonya ile ilgili kurumların / derneklerin de çorbada tuzlarının olduğu daha geniş bir festivale dönüşür.

Bonsai standından çektiğimiz bir kaç resim var. Video'larımız var, düzenlemelerini yapınca ekleyeceğim. smile
(10-26-2014, Saat:09:31 PM)Relouch yazdı: Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.
(10-26-2014, Saat:09:23 PM)Reversi yazdı: Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.

Dediğim gibi konuşabileceğim birisi yoktu. :/ Hiçbir şey yapmadan beklemek kötüydü ben de gittim yani.
Boşver zaten japon bahçesi dandik,içi boş : ) bahar ayında olsa belki biraz sakura, ama diğer mevsimler nanay :/ aman neyse
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Online Japon Kültür Festivali (29 Kasım 2020) Astral 1 580 11-29-2020, Saat:11:36 AM
Son Yorum: Toruga
  Başkonsolos Bursa Nilüfer'deki Japon Parkı'na Hayran Kaldı Toruga 0 1,955 02-16-2017, Saat:05:41 PM
  Japon Kültürüne 'Turkuaz' Dokunuş Toruga 0 1,802 11-05-2016, Saat:12:33 PM
  Japonya ve Japon Kültürü Hakkında Yazılmış Türkçe Kitaplar Toruga 9 21,225 12-17-2015, Saat:03:35 PM
Son Yorum: Salamander
  Türk - Japon Kadınları Dostluk ve Kültür Derneği (日土婦人友好文化協会) ReN 2 99,123 07-08-2015, Saat:01:25 PM
Son Yorum: SPAWN-TheUndead
  Türk Japon Gençlik Festivali (22 Mart 2015) Mitsukuni 2 2,455 03-21-2015, Saat:10:51 AM
Son Yorum: Mitsukuni
  11. Japon Filmleri Festivali (4-5-6-7-13-14 Şubat 2015) Toruga 1 1,878 01-23-2015, Saat:09:34 PM
  İstanbul'da Karaoke Yarışması (1 Kasım 2014) Toruga 13 9,423 11-17-2014, Saat:02:04 PM
  Kitaro İstanbul Konseri (4 Mart 2014) Toruga 7 7,391 11-04-2014, Saat:01:09 AM
  Klasik Müzik Gecesi (5 Kasım 2014) Toruga 4 2,959 10-30-2014, Saat:11:48 PM

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi