Merhaba sayın ziyaretçi, forumumuzdan tam anlamıyla yararlanabilmek ve bize destek olmak adına sadece 30 saniyenizi ayırarak forumumuza üye olabilirsiniz. Üyelik işlemini gerçekleştirmek için lütfen buraya tıklayın. Teşekkür ederiz.

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İmkansızın Şarkısı (Haruki Murakami)
İmkansızın Şarkısı (Haruki Murakami )

[Resim: wi:220]

Kitabın Adı: İmkansızın Şarkısı
Diğer Adları: Noruwei no Mori
Yazar: Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.
Çevirmen: Nihal Önol
Yayınevi: DOĞAN KİTAP
Tür: Roman
Ülke: Japonya
Dil: Japonca
Sayfa Sayısı: 349
Yazılış Tarihi: 1987
İlk Yayın Tarihi: 2004
Türkçe Yayın Tarihi: 14.12.2015

Konusu

Bir yolculuk sırasında Beatles’ın “Norwegian Wood” adlı parçasını duyan kahramanımız 37 yaşındadır ve bu parça onu Tokyo’da geçirdiği üniversite yıllarına götürecektir. En yakın arkadaşının intihar edişi, geçen zamanın ardından onun kız arkadaşıyla yakınlaşması, araya giren zorunlu ayrılık ve yeni bir kız arkadaş. “İmkânsızın Şarkısı” yalın, çarpıcı ve sıcak bir aşk hikâyesini anlatıyor. Yazarı Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir. Japon edebiyatının aykırı, ama en çok okunan yazarı. Japon geleneklerinin dışında geliştirdiği üslubuyla adından çok söz ettiren Murakami’yi dünyaya tanıtan roman “İmkânsızın Şarkısı”.

1968-1970 yılları arasında geçen olaylar, o günün toplumsal gerçeklerini de satırlara taşıyor. Ama romanın odağında bu toplumsal olaylar değil üçlü bir aşk var. Gençliğin rüzgârıyla hareketlenen “İmkânsızın Şarkısı”nı ölümle erken karşılaşan gençlerin hayatı yönlendiriyor. Hiçbir şeyin önem taşımadığı, amaçsızlığın ağır bastığı, özgür seksin kol gezdiği bir öğrenci hayatı... Ama diğer yanda da yoğun duygular var...

İmkânsız aşklar, imkânsız şarkılar söyleten. Hemen hemen her Japon gencinin okuduğu roman anayurdu dışında da çok kişi tarafından sahipleniliyor.

Kitabın Uyarlandığı Yapımlar: Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir. -> (Film)

Kitaptan alıntı: Gençlikte kaybedilen aşklar, masumiyet ve hiçlik...

-A-
[-] 1 üye bu mesaja teşekkür etti:
  • kagami chan
Bul
Şu anda okumaktayım çok keyifli gidiyor,bakalım nasıl biticek smile Tavsiye ederim şimdiden
Bul
Ay ben okudum bunu. Muhafazakar arkadaşlar okumasınlar, bazı açık seçik detaylar var. Onun haricinde de, ımm, duygusal arkadaşlar okumasın çünkü insan bazı yerlerinde etkilenebiliyor. smile
Bul
Haruki Murakami'yi keşfettiğim zamanlarda "Neden baya yüksek puan almış kitabı Norwegian Wood'u çevirmemişler acaba Türkçeye?" demiştim goodreads sayfasına bakarken. Çevirmişler de ismini baya değiştirmişler, sonrasında öğrenmiştim. Big Grin
Okumak istediğim kitaplar listesinde, önce Yaban Koyununu İzinde'yi bitireyim de.

Edit: Okudum, diğer kitaplarından farklı olmuş. Daha somut olmuş ama tarzını biraz değiştirse de ilgi çekici üslubundan bir şey kaybetmemiş, oldukça başarılı bir romandı. Bitirdikten sonra kitapta bahsedilen şarkıların birçoğunu dinledim, şarkı listeme de ekledim, teşekkürler Murakami!
[Resim: 31a6c7ba636ff0bb680228cdf8d997b4b4d8066b.gifv]

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Emanet Dolabı Bebekleri (Ryu Murakami) kagami chan 0 234 06-26-2024, Saat:12:06 AM
Son Yorum: kagami chan
  Tuhaf Kütüphane (Haruki Murakami) la felicita 0 1,258 03-10-2017, Saat:08:59 PM
Son Yorum: la felicita
  Kadınsız Erkekler (Haruki Murakami) la felicita 1 1,919 10-29-2016, Saat:02:39 AM
Son Yorum: Chiyuki
  Uyku (Haruki Murakami) la felicita 0 1,554 02-01-2016, Saat:02:23 AM
  Sputnik Sevgilim (Haruki Murakami) Chiyuki 2 2,146 11-28-2015, Saat:11:30 PM
  1Q84 (Haruki Murakami) afazi 6 5,403 10-21-2015, Saat:11:33 PM
  Sınırın Güneyinde Güneşin Batısında (Haruki Murakami) la felicita 0 1,508 06-29-2015, Saat:01:54 PM
  The Strange Library (Haruki Murakami) Chiyuki 0 1,513 06-12-2015, Saat:11:35 PM
  Blind Willow, Sleeping Woman (Haruki Murakami) Chiyuki 0 1,543 06-11-2015, Saat:09:53 PM
  Zemberek Kuşunun Güncesi (Haruki Murakami) afazi 3 4,241 06-02-2015, Saat:11:36 PM

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi