Merhaba sayın ziyaretçi, forumumuzdan tam anlamıyla yararlanabilmek ve bize destek olmak adına sadece 30 saniyenizi ayırarak forumumuza üye olabilirsiniz. Üyelik işlemini gerçekleştirmek için lütfen buraya tıklayın. Teşekkür ederiz.

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 1.67/5 - 3 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yok Yere (Ryu Murakami)
Yok Yere (Ryu Murakami)

Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.

Diğer Adları:In the Miso Soupイン ザ・ミソスープ, In za Misosūpu

Yazar: Ryū Murakami 村上 龍

Ülke: Japonya

Dil: Japonca

Yazılış Tarihi: 1997

Türü: Roman

Konu: Yer altı edebiyatının önemli ismi Ryu Murakami'den, gerilim yüklü bir roman...

Yirmi yaşındaki Kenci, seks adına her şeyin pazarlandığı başkentte yabancı turistlere rehberlik ederek yaşamını kazanan bir Japon gencidir.

Televizyonlarda, fahişelik yapan liseli bir genç kızın vahşice öldürüldüğü haberi yayınlandığı gün, Frank adlı garip bir Amerikalı' dan telefon alır. Kenci'den kendisine rehberlik yapmasını istemektedir.

---

Kitaptan alıntı: 'Yaşama sevincinizin kaynağı olan içinizdeki çocuk, sineklerin kanatlarını koparıp böcekleri yakmayı bıraktı mı?

-A-
Bul
Çok çok enteresan bir kitaptı. Japonların filmlerinde de sıklıkla gördüğümüz gariplik ve aşırılık edebiyatlarında da bolca mevcut. Daha önce Kişisel Bir Sorun ve Bir Maskenin İtirafları'nı okumuştum, onlarda da durum aynıydı. Tam tarifi mümkün değil ama, belki bir kitabın(isim,mekan isimleri olmaksızın) hangi edebiyata ait olduğu anlaşılmayabilir. Amerikan, İngiliz, Fransız vs şeklinde şüpheye düşülüp kitabın hangisine ait olduğu bulunamayabilir. Ancak bu Japon edebiyatında kesinlikle olmaz. Çünkü beklenenin üstünde fazlaca bastırılmış duygular ön plana çıkıyor ve sayfalarca ve sayfalarca anlatılıyor. Japon edebiyatından çok fazla hoşlandığım söylenemez, bana bir gömlek büyük. Ama gene de alabildiğine okumak istiyorum.
Kitaba gelince; fazlasıyla heyecanlıydı, hatta beklediğimden de çok diyebilirim. Yabancı edebiyatlarda heyecan dozajı tabi ki bizimkinden fazla oluyor ancak Japonlarda durum biraz daha farklı, insanın sonu merak etse de bazı yerler tabiri caizse gına getirdiğinden atlayarak okuyası geliyor. Gene de bu, bu kitapta biraz daha azdı çok şükür.
Baştan sona heyecanlıydı, özellikle sonunu merak ettim ama bir Amerikan edebiyatında muhtemelen belirli ve kesin bir sonuca bağlanacağı olası bitiş, bu kitapta gene belirsizliklerle bırakılmış. Kesinlik dediğim bir eylem. Amerikan edebiyatında, bizde veya diğerlerinde bu tip kitaplar daha çok eylemle bitirilmesine rağmen burada da gene bir Japon klasiği belirmiş ve kitap gene eylemsiz bitmiş. Şikayetçi miyim? Hayır. Ki herhangi bir okuyucunun da şikayetçi olacağını sanmıyorum, çünkü eylemsizlik olsa da 'bu ne şimdi, boşuna mı okudum şimdi bu 190 sayfayı' demiyorsunuz.

Sözün özü gene Japon edebiyatı, hem uzak durulası hem de okunası.
[Resim: QvR6mZ.gif]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Emanet Dolabı Bebekleri (Ryu Murakami) kagami chan 0 234 06-26-2024, Saat:12:06 AM
Son Yorum: kagami chan
  Tuhaf Kütüphane (Haruki Murakami) la felicita 0 1,258 03-10-2017, Saat:08:59 PM
Son Yorum: la felicita
  Kadınsız Erkekler (Haruki Murakami) la felicita 1 1,919 10-29-2016, Saat:02:39 AM
Son Yorum: Chiyuki
  Uyku (Haruki Murakami) la felicita 0 1,554 02-01-2016, Saat:02:23 AM
  Sputnik Sevgilim (Haruki Murakami) Chiyuki 2 2,146 11-28-2015, Saat:11:30 PM
  1Q84 (Haruki Murakami) afazi 6 5,403 10-21-2015, Saat:11:33 PM
  Sınırın Güneyinde Güneşin Batısında (Haruki Murakami) la felicita 0 1,508 06-29-2015, Saat:01:54 PM
  The Strange Library (Haruki Murakami) Chiyuki 0 1,513 06-12-2015, Saat:11:35 PM
  Blind Willow, Sleeping Woman (Haruki Murakami) Chiyuki 0 1,543 06-11-2015, Saat:09:53 PM
  Zemberek Kuşunun Güncesi (Haruki Murakami) afazi 3 4,241 06-02-2015, Saat:11:36 PM

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi