Merhaba sayın ziyaretçi, forumumuzdan tam anlamıyla yararlanabilmek ve bize destek olmak adına sadece 30 saniyenizi ayırarak forumumuza üye olabilirsiniz. Üyelik işlemini gerçekleştirmek için lütfen buraya tıklayın. Teşekkür ederiz.

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karlar Ülkesi (Yukiguni) (Yasunari Kawabata)
Karlar Ülkesi (Yukiguni) (Yasunari Kawabata)

[Resim: yODXz.jpg]

Diğer Adları: Snow Country, Yukiguni

Yazarı: Yasunari Kawabata

Yazılış Tarihi: 1935 - 1947 (12 yıl)

Türü: Roman

Yazar, kitabını 12 yıl da tamamlamıştır ve kitap, yazarı Yasunari Kawabata'ya Nobel Ödülü kazandırmıştır.

Konusu:
Kitapta, evli ve şehirli bir adam ile taşrada büyümüş ve yaşayan bir geyşa arasında geçen ilişki ele alınmıştır.

Bu hikayede Tokyo'dan trenle yola çıkan Shimamura, tatil için bir Japon kasabasında bulunan bir kaplıca otelini seçmiştir. Shimamura yolculuk boyunca yan koltukta oturan ve gözleri cama vuran, Yoko adlı kadının gözlerine sanki bir melekmişcesine, hayranlıkla bakmıştır. Yoko aslında kendi halinde, masum görünüşlü bir kadın ve kötürüm olmuş bir hastanın bakıcısıdır. Shimamura böyle güzel bir kadının neden böyle bir iş yaptığını anlayamamıştır.

Tren kasabaya varınca, Shimamura istasyonda Yoko'yu tekrar ve bu sefer onu karşılayan bir geyşayla birlikte görür. Bu duru ve saf güzelliğin karşısında nefesi kesilir. Bu geyşaların hemen hepsi çok özel seçilerek bu ünvanı kazanmaktadır. Asil bir karakter, sanatçı ve kültürlüdürler. İşte Komoko da böyle bir geyşadır.

Shimamura otelde Komoko ile tanışınca aralarında garip bir ilişki başlar. İkisi de birbirlerine aşık fakat bu aşkı kendilerine yakıştıramadıkları için hiçbir zaman açıklayamazlar. Komoko kötü bir çocukluk geçirmiştir. Shimamura'ya açık olamadığından ve O'nun sözlerini bazen yanlış anladığından yakınır. Bazen yakınlaşsalar da, Shimamura sanki ailesinin etkisini üzerinde hissederek uzak durmayı seçer.

Konuyu farklı kaynaklardan hazırladım.
Bul
bilgi için teşekkürler smile Kurabiye Canavarı Big Grin Big Grin
[Resim: _3859320_orig.jpg]
Bul
Konusu güzelmiş. Hadi Reikon bul ve al şu kitabı da okuyalım. Big Grin Teşekkürler. smile
[Resim: tumblr_nkdg0jcZNv1qkyug3o1_400.gif]

Bul
Tanıtım için teşekkürler. rast gelince alayım ben de smile
Bul
Beni adı ile cezbetmişti. Çoğu Japon edebiyatı eseri gibi bu da durgundu. Tasvirleri ile gittik geldik oralara. Kawabata. Büyük adam.
Bul
Güzel başlayan ama git gide anlam karmaşasına boğulan, ara sıra atladığım yerler olduğu hissine kapıldığım ve ince olması sebebiyle bitirebildiğim bir kitap. Belki kültür farkı belki de çevirisinden kaynaklı bilemiyorum ama beğendiğim bir kitap değildi. Yine de zevk meselesidir, daha sakin kitaplardan hoşlanan kişilerin beğenebileceği tarzda bir kitap olabilir. Fakat ağırdır, Japon edebiyatına giriş yapmayı düşünen varsa Yasunari Kawabata'yı daha sonraya bırakmalı bana göre.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kiraz Çiçekleri (Yasunari Kawabata) afazi 3 3,771 04-23-2012, Saat:03:32 AM
Son Yorum: mavi_61
  Dağın Sesi (Yasunari Kawabata) afazi 0 1,595 03-25-2012, Saat:11:12 PM
Son Yorum: afazi
  The Dancing Girl of Izu (伊豆の踊子 / Izu no Odoriko) (Yasunari Kawabata) Reikon 0 1,274 02-27-2012, Saat:11:18 PM
Son Yorum: Reikon

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi