Yorumları: 16
Konuları: 1
Aldığı Teşekkür Sayısı: 0 mesajda toplam
0 teşekkür aldı.
Ettiği Teşekkür Sayısı: 0
Rep Puanı:
0
10-28-2012, Saat:10:09 PM
öğrenmesi en zaor olanı da bence okunuşlarının tamamını ezberlemek. bi tane de değil on ve kun okunuşlarından 2şer 3er tane var çoğunun. Ben de dedim ilk bi çizimlerini öğreneyim. daha sonra okunuşlarını ezberlemeye koyulurum.
Yorumları: 25,689
Konuları: 2,536
Aldığı Teşekkür Sayısı: 7,959 mesajda toplam
11,895 teşekkür aldı.
Ettiği Teşekkür Sayısı: 17,056
Rep Puanı:
135
10-28-2012, Saat:10:51 PM
(Son Düzenleme: 10-28-2012, Saat:10:51 PM, Düzenleyen: Toruga.)
Kanji ile yazılan her heceyi Hiragana ile de yazmak mümkün ama çok hecenin birden çok yazılışı ve anlamı olduğu için karşıdaki ne demek istediğinizi anlamayacaktır.
1 üye bu mesaja teşekkür etti:1 üye bu mesaja teşekkür etti:
• JusTiMe
Yorumları: 164
Konuları: 32
Aldığı Teşekkür Sayısı: 19 mesajda toplam
25 teşekkür aldı.
Rep Puanı:
8
11-15-2012, Saat:04:43 AM
Kanjinin belli bir zorluğu var ama eğlenceli de

eskiden kanjileri gereksiz bulduğum olurdu ama zamanla kanjisiz düz hiragana-katakana kullanılarak yazılan bir yazıdan bir şey anlamamaya başladım. Evet, on-yomi ve kun-yomi leri çok fazla olan kanjiler var ama bunların beyin jimnastiği olduğunu düşünmüşümdür hep. Onun dışında, kanjiler anlamayı da kolaylaştırıyor. Mesela geçen gün bir videoda "Shokukikou" diye bir söz duydum ve anlamadım ne olduğunu. Sözlüğe bakacakken ekranda kanjisini "食紀行" gördüm. Birincisi yemek, ikincisi günlük ("Nikki"nin ikinci kanjisi), üçüncüsü de gitmek, yolculuk kanjisi. Duyduğunda anlamasan da bu şekilde anlamını çıkarabiliyorsun yani o nedenle ayrı bir severim kanjileri =))
Son olarak, kanji çalışmak için şu siteyi önerebilirim size:
Linki görebilmek için
giriş yapmanız ya da
üye olmanız gerekir.
Ben sınava hazırlanırken baya kullanmıştım. Bana yararlı olmuştu
Bir de sözlük "Denshi Jisho" nun Kanji bölümü takdire şayandır:
Linki görebilmek için
giriş yapmanız ya da
üye olmanız gerekir.
"Kanji by radicals" bölümünden kanjinin radikallerini seçerek aradığınız kanjileri kolaylıkla bulabilirsiniz. Ben bunu çok sık kulllanırım, kanjileri öğrenmesi de daha kolay oluyor radikal radikal bakınca

umarım yararı olur
Yeah, 数え切れない papers & PAGES,
and I can write to u forever, it's ENDLESS
Yorumları: 2
Konuları: 0
Aldığı Teşekkür Sayısı: 0 mesajda toplam
0 teşekkür aldı.
Rep Puanı:
0
03-31-2013, Saat:12:07 AM
benim anlamadığım neden üçüncü bir şeye gerek duyulduğu. Çok büyük bir hevesle öğrenmeye başladım ama illede kanji öğrenmek gerekiyormuş ve çok karışık. Neden kanjiye ihtiyaç duyulmuş?