Merhaba sayın ziyaretçi, forumumuzdan tam anlamıyla yararlanabilmek ve bize destek olmak adına sadece 30 saniyenizi ayırarak forumumuza üye olabilirsiniz. Üyelik işlemini gerçekleştirmek için lütfen buraya tıklayın. Teşekkür ederiz.

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 3 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tonari no Chikara (となりのチカラ) / 2022 / Online İzle / Türkçe Altyazılı
Tonari no Chikara (となりのチカラ) / 2022 / Online İzle / Türkçe Altyazılı

[Resim: Neighbor_Chikara-p1.jpg]

Çeviri: arashinoachan

Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.

Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir. - Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir. - Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir. - 4. Bölüm - 5. Bölüm - 6. Bölüm - 7. Bölüm - 8. Bölüm - 9. Bölüm - 10. Bölüm (Final)

Spoiler içeren mesajların spoiler kodu içerisinde yazılması zorunludur. Kodu nasıl kullanacağınızı öğrenmek için Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.
[-] 10 üye bu mesaja teşekkür etti:
  • caretta~, Dizidelisi, elflpc, gulaycesur, hanabides, IDPeaceM, kagami chan, laetitiaideue, LiLiuM, Usaida Riku
Bul
1.BÖLÜM 
-Tonari: "Komşu", "Yanında" anlamlarına gelir.

-Chikara: Karakterin ismi ve aynı zamanda "güç" demek.
-Yani bu durumda dizinin adı "Komşum Chikara" ve "Yanımdaki Chikara" gibi anlamlara gelir.
-Dizinin ismi Hayao Miyazaki'nin "Tonari no Totoro" yani "Komşum Totoro" ismini çağırıştırmaktadır. Fakat dizinin yönetmeni Yukawa Kazuhiko hep böyle ----no---- tarzı dizi isimleri koyuyor. Daha önceki yaptığı, Kaseifu no Mita, Kahogo no Kahoko, Douki no Sakura gibi yapımları var.
-Dizi, karakteri,  "Chuugoshi kahraman" olarak niteliyor. Yani yarı ayakta, yarı oturan. Diziyi izleyince anlarsınız, Chikara karakteri hep yarım oturuyor.
-Nakagoshi soyadı, "chuugoshi" kelimesiyle yapılan bir kelime oyunudur. Nakagoshi kanjisi(中越), farklı yazılmalarına rağmen "chuugoshi" olarak da okunabilir.
-Dizideki apartmanın tam karşısında olan "Mukaino Kafe", kelimenin tam anlamıyla gerçekten karşıdaki kafe anlamına gelir.
Chinko: Pipi demek.
Semafor bayrağı: Gemiler arasında görsel olarak haberleşmeye yarayan bir sistemdir. Telsizin icat edilmesi ile birlikte kullanımında büyük ölçüde azalma görülmesine rağmen, günümüzde sadece askeri alanda kullanılmaktadır. Amerika ve Japonya Deniz Kuvvetleri'nin resmi haberleşme sistemidir.
Köri: Japon mutfağında körili bir yemek türüdür. Genel olarak, körili pilav, körili udon ve körili ekmek olmak üzere üç türde sunulmaktadır. Yapımında çok çeşitli sebze ve etler kullanılmaktadır.
Karaage: Çeşitli yiyeceklerin (çoğunlukla tavuk ama aynı zamanda diğer et ve balıkların) yağda derin kızartıldığı bir Japon pişirme tekniğidir. İşlem, küçük et veya balık parçalarının un veya patates veya mısır nişastası ile hafifçe kaplanmasını ve hafif bir yağda kızartılmasını içerir.
Oshiri: Popo demek.
Tofu: Haşlanmış soya fasulyesinden elde edilen ve asit ya da tuzlu bileşiklerle kestirilerek elde edilen soya peyniridir.
-San eki: Saygı anlamına gelir.
-Chan eki: Samimiyet belirtir, genelde kızlar ve küçük çocuklar için kullanılır.
-Kun eki: Genelde erkekler için kullanılır.

VIDMOLY

[-] 9 üye bu mesaja teşekkür etti:
  • ashlanex, Birkişi, Dizidelisi, elflpc, IDPeaceM, laetitiaideue, LiLiuM, ZKurt, ~Haruna~
Bul
Bayılıyorum böyle sıcak dizilere . Teşekkürler çeviriler için?
[-] 2 üye bu mesaja teşekkür etti:
  • A-chan, IDPeaceM
Bul
MatsuJun dizisii gelmişşş OLEYYY. Lol Çoook teşekkür ederim Ahsen-chan ellerine,emeklerine sağlık. Bravo Yeni bölümleri sabırsızlıkla bekliyorum.  Rolleyes
  • A-chan, IDPeaceM
Bul
yine güzel konulara değinen bir dizi şimdiden mükemmel olduğu anlaşılıyor çeviri için teşekkürler  smile
  • A-chan, IDPeaceM
Bul
ben diziyi beğendim ama japonlar acilen kamera kalitesini geliştirmeli ya Sad jun'un maşallahı var, hiç yaşlanma lütfen  Heart çeviri ve her şey için teşekkür ederiz  smile
  • A-chan, IDPeaceM
Bul
(02-04-2022, Saat:05:47 PM)ashlanex yazdı: Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.ben diziyi beğendim ama japonlar acilen kamera kalitesini geliştirmeli ya Sad jun'un maşallahı var, hiç yaşlanma lütfen  Heart çeviri ve her şey için teşekkür ederiz  smile

Kamera kalitesi dediğiniz görüntü kalitesiyse bu videonun kendisinden kaynaklı yani o kadar paylaşıp indirilirken falan kalite gidebiliyor Shy rica ederim, diziyi beğendiğiniz için ben teşekkür ederim, iyi seyirler dilerim Heart
  • ashlanex, IDPeaceM
Bul
Dizi güzel başladı. Çeviri ve paylaşım için teşekkürler.
  • A-chan, IDPeaceM
Bul
Cok tesekkur ediyorum,bayildim ama indirmekte sorun yasiyorum,ok.ru olarak ta yukleyebilirseniz cok sevinirim
Bul
Müthiş bir ilk bölümdü! Uzun uzun yorumlarımı dizi bitiminde yapmak istiyorum. Jun'un oyunculuğu harikaydı. 99.9 Criminal Lawyer çevirisi de bende ve oradaki karakterinden o kadar farklı ki... Bir kez daha kendisine hayran kaldım diyebilirim. Yine çok güzel ve sosyal mesajları yerinde, çok güzel diziye yedirerek veren bir çalışma olmuş. Diğer bölümleri de merakla bekliyor olacağım. Eline sağlık Ahsenchan smile
[Resim: qhlECOv.jpeg]
[-] 3 üye bu mesaja teşekkür etti:
  • A-chan, ashlanex, ~Haruna~

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Anpan (あんぱん) / 2025 / Online İzle / Türkçe Altyazılı IDPeaceM 41 2,823 Dün, Saat:11:05 PM
Son Yorum: IDPeaceM
  Umi no Hajimari (海のはじまり) / 2024 / Online İzle / Türkçe Altyazılı IDPeaceM 19 11,325 Dün, Saat:07:50 PM
Son Yorum: IDPeaceM
  Kaibutsu (怪物) / 2025 / Online İzle / Türkçe Altyazılı yyamadasuzuki 25 3,494 09-27-2025, Saat:11:04 PM
Son Yorum: jojomo
  BG: Personal Bodyguard 2.Sezon (BG~身边警护人 ~ 2) / 2020 / Online / Türkçe Altyazılı AsianQueen 2 203 09-27-2025, Saat:09:18 PM
Son Yorum: AsianQueen
  Mare (まれ) / 2015 / Online İzle / Türkçe Altyazılı yyamadasuzuki 81 22,464 09-26-2025, Saat:02:23 PM
Son Yorum: Ahgasnr
  Mikami Sensei (御上先生) / 2025 / Online İzle / Türkçe Altyazılı IDPeaceM 5 680 09-25-2025, Saat:08:28 PM
Son Yorum: Halil90
  Gokudo Joshi ni Aisaretara: Reitetsu Kare to no Ama Sugiru Dokyo (極道上司に愛されたら) / 2025 / Online İzle / Türkçe Altyazılı yyamadasuzuki 38 10,180 09-25-2025, Saat:11:03 AM
Son Yorum: melikechan
  Kamen Rider W (仮面ライダーW) / 2009 / Online İzle / Türkçe Altyazılı Sumii 9 690 09-25-2025, Saat:04:16 AM
Son Yorum: Sumii
  Barakamon (ばらかもん) / 2023 / Online İzle / Türkçe Altyazılı sera__421 59 10,330 09-25-2025, Saat:01:38 AM
Son Yorum: @kkimdokii
  BG: Personal Bodyguard (BG~身边警护人) / 2018 / Online İzle / Türkçe Altyazılı AsianQueen 10 1,214 09-20-2025, Saat:11:08 PM
Son Yorum: AsianQueen

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi