Japan-Fans / Japonya Hakkında Her Şey!

Tam Versiyon: Radio Japan-Fans'ı Seviyorum Etkinliği!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Radio Japan-Fans'ı Seviyorum Etkinliği!

[Resim: dJxWueS.jpg]

2 yıl önce 22 Haziran günü Radio Japan-Fans sesini duyurmaya başladı. Türkiye'de alanında ilk ve tek bir radyo olarak geniş kapsamda yayın yapmaya çalıştı. Özverili DJ'leri sayesinde canlı yayınlar yaparak, özel programlarla desteklenerek bugüne kadar gelmeyi başardı.

22 Haziran 2013'e pek bir şey kalmadı. 2 yıl öncesine dönüp baktığımızda bugünkünden elbette farklı olan çok şey var. Biz değişiyoruz, radyomuz da değişiyor ve yenileniyor. 2 yıl önceki amatörlüğümüz yok artık, daha çok özeniyoruz yaptığımız her şeye.

Bugün geldiğimiz nokta şu. Radio Japan-Fans'ın dinleyici ağırlıklı olarak yabancı ülkelere kaydı. Bu radyonun baş kitlesi olan Türkiye nedense radyoyu sahiplenmek yerine kenara çekildi. En çok dinleyici Japonya'dan ve Amerika'dan gelmeye başladı.

Ben bu radyoyu Türkiye'de yaşayan Türk Japon severler için kurdum. Japonya için değil, Amerika için hiç değil. Peki yanlış nerede? Biz bu şekilde daha nasıl devam edebiliriz? Bunları düşündünüz mü?

Bu radyonun yoluna devam edebilmesinin tek bir şartı var, o da sizsiniz. Dinleyicilerimiz bizi bugüne kadar taşıdı, bugünden sonra da siz taşımaya devam edeceksiniz.

Peki sen sevgili Japan-Fans üyesi ya da ziyaretçisi, Radio Japan-Fans için bugüne kadar ne yaptın? Kaç yayın dinledin? DJ'lik yapmaya yeltendin mi? Yoksa radyoyu hiç açmadın mı? Radyoyu ne kadar önemsedin? Radyonun anlamının ne kadar farkındasın?

Benim ve DJ arkadaşlarımın ne yaptığı çok açık, bunu açılıştan beri anlatıyoruz. Şimdi söz sizde! 2. yılımızı kutlayacağımız 22 Haziran'a kadar yazın, çizin, seslendirin ya da anlatın! Radio Japan-Fans için ne yaptım? Radio Japan-Fans bana ne anlam ifade ediyor? Yayınları dinlemeyi seviyor muyum?

Radio Japan-Fans'ı seviyorum etkinliğinde artık sözü dinleyiciye bırakıyoruz. Biz bir müddet aradan çekiliyoruz. Biz olmasak dinleyici radyosuna ne kadar sahip çıkar bunu test ediyoruz. Hiç bir yayının duyurusunu yapmasak dinleyicilerin ne kadarı haberdar olur ve bunu başkalarına duyurur? Radio Japan-Fans'ı kimler arkadaşlarına yaymaya çalışıyor? Kimler yayınları kaçırmamak için özen gösteriyor? Bunların cevabını almak istiyoruz.

Bu etkinlik içerisinde buraya Radio Japan-Fans'ı sevdiğinizi belirten yazılar hazırlamanızı, belki ses kayıtları yollamanızı, vözel 2. yaşgünü logoları, resimleri hazırlamanızı istiyoruz. Video bile çekip yollayabilirsiniz. Özel video da oluşturabilirsiniz. Bu etkinlik kapsamında tek beklediğimiz bunlar değil. Bir dinleyici olarak Radio Japan-Fans'ı daha fazla kişiye duyurmaya çalışmanızı, bizim yıllardır yapmaya çalıştığımız şeyleri yaparak bize bir nebze destek olmanızı istiyoruz. Kısacası bize ne kadar değer verdiğinizi görmek istiyoruz! Bugüne kadar bizim verdiğimiz emeklerin boşa gitmediğini, radyoyu seven bir kitle olduğunu duymak ve görmek istiyoruz. Bunu bize hissettirmek sizin göreviniz, başarabileceğinizi biliyoruz.

Etkinlik 22 Haziran'a kadar sürecektir. Her ne yapıyorsanız radyo için, buraya gelin anlatın, paylaşın. İsterseniz yaptığınız her etkinliğin resimlerini bile paylaşabilirsiniz. Gösterin ve hep birlikte 22 Haziran yaşgünü partisinde konuşalım değerlendirelim. Göndereceğiniz ses kayıtlarınızı çalalım.

Radio Japan-Fans'ın daha uzun yıllar yaşaması sürekli desteğinize bağlı. Unutmayın bu tamamen gönüllü bir proje, herhangi bir yerden gelir kazanmıyoruz. Her şeyi özel zamanımızdan sizler için çalarak yapıyoruz. Dolayısıyla 2. yaşgünümüzün yaklaştığı şu günlerde bu etkinliği belki bir şeyleri yeniden canlandırabileceğini, sizlerin radyoyu daha da sahipleneceğini umarak başlatıyorum.

Haydi Japon sever, radyona sahip çık! Bize daha uzun yıllar bu projeyi ayakta tutabilecek cesareti ver! Bekliyoruz!
Öncelikle ilk mesajımda herkese merhaba diyerek başlayayım ;)

Gerek siteyi gerekse radyoyu geç keşfeden kişilerden biriyim. Radyoyu da Janoomma'nın program öncesi attığı twit sayesinde görüp,öğrendim.

İnternetten yayın yapan radyoların dinleyici kitlesi az oluyor. Bu durum kimi zaman DJ'lerin hevesini kırabiliyor. Daha çok dinleyiciye ulaşabilmek için; kaliteli yayın anlayışından ödün vermeden, sürekliliği yitirmeden devam edilmeli. Radyo için emek veren, program hazırlayan ve(ya) sunan kişilere bu vesile ile teşekkür ederim.

Bir çok kişinin uzakdoğuyla tanışması Kore ile başlamış olsa da Japon dizi ve filmlerinin çevirileri arttıkça Japon yapımları, müzikleri daha ön plana çıkmaktadır. En azından ben böyle gözlemledim.

J-Music'e bir çoğunuzdan daha yabancı olsam da çoğu müzisyenin adını henüz bilmesem de radyoyu dinleyerek yeni isimlerle ve şarkılarla bu eksiği yavaş yavaş kapıyorum. Gerek site yönetimi gerek DJ'ler facebook ve twitter aracılığıyla program anonslarını (bildirilerini) eksik etmesinler.

Tekrar merhaba ve görüşmek üzere Wave

Dip Not1: İfadeler çok fena kullanmaya korktum smile
Dip Not2: Bu mesaj DJ'lere gaz vermek amacıyla kullanılabilir
Bu başlık açıldığında ilk mesajı ben yazmak istemiştim ama sonra dur dedim acaba geri dönüşümler nasıl olacak diye kendimi bir adımı geri çektim ve bekledim. Yahu kaç gündür izliyorum kimler mesaj yazacak diye ilk mesajı yeni üyemiz yazıyor! Nerde bu sitenin ağır topları? Yapmayın nolur sadece içten bir mesaj yazın ve görün çok şey değişecek. Ben de bu radyoda 1 ay kadar DJ'lik yaptım sonra özel nedenlerden dolayı ara verdim ve ağustos gibi de geri döneceğim. Belirtmem gerekir ki eğer birşeylerin değişmesini istiyorsak öncelikle ilgili olmalıyız. Ben radyoda yayına başladığım zaman müthiş hevesliydim ama yayınımla sadece bir iki kişi ilgilenince çok büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştım. Kendinizi bizim yerimizi umarım daha iyi anlayacaksınız. Japon sanatçılar ülkemize gelecekse bizim arzumuz sayesinde bu gerçekleşecek. Daha çok yeni bir May J. gerçeği var. Artık internet insanları birbirine yaklaştırıyor unutmayın! Lütfen biraz daha anlayışlı olalım ve fikirlerimizi paylaşalım. Teşekkürler...
Ben çok şarkı dinleyen bir bireyim. İnternet'te sürekli bir şeyler izlediğim zamanlarda da 5 dakika ara bile olsa o arada şarkı açarım. Ama şu var ki radyolar hakkındaki düşüncelerim farklı.

Benim herhangi bir İnternet radyosu hakkındaki düşüncelerim şunlar: Ben şahsen oralardan dinlemeyi tercih etmiyorum, doğruya doğru. Nedenini de izah edeyim: İnsan kulağına hoş gelmeyen bir şarkıyı dinlemeyi sevmez. Bu herkesçe bilinen bir gerçek. Basit bir neden olabilir ama dinlemememin arkasındaki gerçek bu.

Şu ana kadar radyo dinlemedim de diyemem. Bir ara başka bir sitenin radyosunu çok dinlerdim. Çünkü Uzakdoğu'ya yeni yeni açılmıştım. Sonraları gruplar hakkında fikirler edindikçe dinlememeye başladım. Bu siteye geldiğimde de aynısını yaptım, tek fark bu süreç ilkinden kısa sürdü. Bir de bu var: En son geçen açtım radyoyu, dinlediğim beğendiğim bir şarkıyı da indirdim dürüst olmak gerekirse.

Sonuç olarak her ne kadar bazen 12'den vursam da karavana hareket etmek yerine, bildiğim yoldan gitmeyi yeğliyorum.

Bir site ahalisi olarak radyomuza sahip çıktığımı söylemem doğru olmaz, ama bu konudan sonra, her ne kadar sosyal paylaşım sitelerine girmiyor olsam da, tanıtım da dahil olmak üzere daha ilgili bir yaklaşım sergilemeyi düşünüyorum.^^

İlgilendirme için teşekkürler. smile
Ben Japon fanlığına başlayalı tam 1 sene oldu bugün.Daha önce hiç japonca şarkı dinlememiştim.Sadece Koreli şarkıcıların dinlerdim ve Japonca gerçekten çok hoşuma giderdi.Bu siteye ilk üye olduğumda biraz korkmuştum doğrusu.Çünkü o kadar çok şarkıcı ve şarkı varki nereden öğreneceğim bunları diye şaşıp kalmıştım^^ Sonra Radio Japan Fans'ı dinlemeye başladım.Yeni daha önce hiç bilmediğim şarkıları dinlemek her zaman hoşuma gider^^ Radio Japan Fans sayesinde bir sürü şarkıcıyı keşfettim. Benim için şuan çok değerli olan bir sürü şarkı keşfettim. Başta adminimiz Toruga olmak üzere tüm DJ'lere ve Radio Japan Fans'ta emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım^^

Radyoda ilk açıldığı dönemden beri dj'lik yapıyorum. Kesinlikle radyonun hakettiği değeri gördüğünu düşünmuyorum. Belki sizler, dinleyiciler bu konu hakkında pek bir görüşünüz yok, bu radyonun nasıl düşüncelerle kurulduğunu, nasıl çabalarla yayınlarına devam ettiğini bilmiyorsunuz belki. Şöyle söyleyeyim, ben üniversiteye hazırlanan bir lise öğrencisiyim, oldukça yoğun bir günlük yaşamım olmasına rağmen yayınlarımı elimden geldiğince yapıyorum, arkadaşlarımın yayınlarını da aynı şekilde dinlemeye çalışiyorum. Ki diğer dj arkadaşlarım da benzer koşullarda yayın yapmaktalar. Biz burda, bu radyoda ne kendimiz için ne forumun çıkarları için yayın yapıyoruz, tek istediğimiz bir kaç dinleyici, biraz ilgi. Kendinizi biraz da bizim yerimize koyun, istediğiniz şarkıyı açıp dinleyeceğinize istek yapın bizlerden mesela en basitinden. Övünmek gibi olucak da, hepimiz oldukça sıcakkanlıyız, istekleri de aksatmadan çalıyoruz, zaten radyoyu azıcık olsun bilenler de bunun farkındadır, eksik olan ne bilemiyorum, bizde bir sorun göremiyorum açıkçası. Hem birlik olmazsak neyi başarabiliriz?

Benim bir dj olarak düşüncelerimdi bunlar. Onun haricinde tabii ki, radyomuzu sonuna kadar destekliyorum. Umarım gittikçe daha da iyi olacağız.
Ben de yazayım. Radio Japan-fans, bana çok şey katmış bir radyo...
Ona minnettar olduğumu hemen her fırsatta söyledim söyleyeceğim de.
Biraz, evet dert yanmak gibi olacak ama ben de radyonun hak ettiği değeri görmediğine inananlardanım. Bunu en iyi biz Dj'ler anlıyoruz sanırım. Çoğu zaman umutsuzluğun dibine vuruyoruz.
Kendi adıma konuşmam gerekirse tanıdığımdan bu yana radyonun hep yanında olmaya özen gösterdim. Her programı dinledim çoğu zaman isteklerde bulundum. Beni tanıyanlar bilir, bayan vokallerle aram yoktur, buna rağmen sadece kız gruplarının yayınlandığı programları da defalarca dinledim. Ve bunu isteyerek yaptım, kimse beni zorlamadı. Japonya'yı biraz daha iyi tanımak için belki, belki dj için, belki dj'e destek olmak için. İsterdim ki herkes böyle olsun. Başka türlü olmaz çünkü. Başka türlü ilerleyemeyiz. Ama böyle değil.

Şimdi diğer yayınlar bir yana kendi yayınım dinleyicim hakkında birkaç şey yazmak istiyorum, biraz uzun oluyor ama..
İlk yayınımı Ocak 2012 de yapmışım ben. O günden bu zaman kadar çok şey değişti. O zamandan beri her zaman buradaydım ben.
Evet radyoya dj olduğum gün belki 15 - 20 tane jrock grubu tanıyordum. Belki 5-10 tane de pop.. İlk yayınlarımın playlistine bakanlar onların hangileri olduğunu kolaylıkla görebilir. Evet ben bu radyo sayesinde geliştim.
Diğer yayınların aksine dinleyici açısından çok daha şanssız olduğumu düşündüm her zaman ve her zaman haklı çıktım. Sadece 1 dinleyici ile yayın yaptığım zamanlar oldu. İşin garibi; Jrock ile alakası olmadan beni dinleyen bana destek olan istek yapan insanlar olduğu gibi, kendini jrock ilahıymış gibi tanıtan ama yayınımı bir kere bile dinlemeyen insanlar olmasıydı.
Bazen öyle umutsuz oldum ki, Toruga'ya çok defa sorduğumu hatırlıyorum. ''Benim programım sence gerekli mi?'' ''Dinleyici sayım çok düşük neden jrock sevenler beni dinlemiyor?'' vb...
Tabi o her zaman benim moralimi düzeltecek cevaplar verdi. ''Tabii ki gerekli. Dinleyici sayısını kafana takma, güzel olacak zamanla...''

Kendi adıma, övünmek olacak kendini beğenmişlik gibi görünecek belki ama övünüyorum evet. Şimdiye kadar çaldığım grupların şarkıların sayısını bilmiyorum. Bu yayınımda ne çalsam diyerek nette ingilizce tanıtımı bile olmayan gruplar tanıyıp öğrenip çaldım. Çoğu kişinin daha önce adını bile duymadığı gruplar belki bunlar. Bana şimdi ''Bilmişlik taslama'' diyenler de olacak. Bilmişlik taslamıyorum, ama öğrendiğimi iddia ediyorum. Evet her şeyi bilmiyorum ama her geçen gün kendimi yayınlarım için geliştirdiğime inanıyorum. Şu an arşivinde grup üyelerinin adlarını bile bilmediğim, google'a yazdığında ingilizce tanıtımı bile olmayan sürüyle grup dolu. Radyo için, insanlara ben de katkıda bulunayım diye..
Bunu hem kendim için hem radyo için yaptım. Evet daha öğrenecek çok şeyim var bunu da her zaman söyledim.
Ve her şeye rağmen şu an geldiğim nokta bu.

Bu sezon benim programım için bir son. Final. Ve üzülerek şunun farkındayım ki, foruma üye olan ve jrock sevdiğini iddia eden kişilerin %95 i bu programın bittiğini bile anlamayacak. O kadar ilgisizler çünkü. Beni en çok üzen bu. İşte bu yüzden benim umutsuzluğum. Yanlış anlaşılmak istemem, pes etmek kaçmak değil benimki. Gerekli bir şeydi ama bunların farkında olmak yayın yapamamaktan çok daha acı verici bana göre.
Şu an bunları yazarken gözlerim doldu desem, 'kendini çok kaptırmışsın sen'' mi dersiniz bilemiyorum.
Sadece, Radio Japan-Fanstan aldığım kadar şeyi verebilmiş olabilmeyi diliyorum. Umarım en azından bunu başarabilmişimdir.

Artık yayın yapmıyor olmam radyodan kopuyor olduğum anlamına gelmeyecek elbet. Ben sadık bir didnleyici oldum her zaman, bundan sonra da böyle olacak..

Toruga'ya bana bu fırsatı verdiği için yeniden teşekkür ederim. İnanıyorum zamanla çok daha güzel olacak..
Evet bu radyo benim ben olmamı sağlayan unsurlardan biri. Bunun için minnettarım. Heart

İlerde yine dj olmak dileğiyle... Radio Japan-Fans'ı seviyorum. Heart
Öncelikle şunu belirtim çok sıkı takipçi olamadım radyonun ama siteye hemen her gün giriyorum mutlaka radyodan bir iki şarkı dinliyorum evet biraz da suçluyum yeterince ilgi gösteremedim ama beni de biraz hoş görün arkadaşlar pazar günü lys mat girdim cumartesi de fen sınavına giricem. tabi ki bu bir bahane değil ama elimden geldiğince dinlemeye çalıştım özellikle mako_chan ve toruganın programlarını kaçırmamaya dikkat ettim diger dj'lerimize saygısızlık etmeyim onlardan da dinlediklerim oldu tabi ki. neden mako ve toruga derseniz mako benim de fanı oldugum akb48 den bol bol şarkı çalması. toruganın ise nostalji yayını yapması hangi ülkenin olursa olsun nostaljiye bayılırım eskilerin günümüzdekilerden daha iyi işler çıkardıgına inanıyorum. hatta toruganın yayında ki su sarkısını cok sevmiştim ve dinler dinlemez hemen youtubedan arastırıp bulum pc'me indirmiştim. buyrun bu şarkıyı beraber dinleyelim. smile

Hepinize bol bol başarılar dj kardeşlerim arkanızda oldugumuzu bilin smile
Radyomuzun yayına başladığı ilk zamanlar halen dün gibi aklımda ^^
Eskiden DJ'lik yapmış olmama rağmen Japonca şarkı severlerle beraber olacağım için çok heyecanlıydım,
Aslında halen her programımda o günkü gibi heyecanlı oluyor bazen söyleyeceklerimi bir birine karıştırıyorum ^^
Radyoyu kurup bize daha çok Japonca şarkı dinleyebilme ve farklı şarkıcılar tanıyabilme fırsatı verdiği için
Toruga'ya çok teşekkür ediyorum ^^
Radio Japan Fans bana çok güzel anılar yaşattı~
Yüzlerce defa dinlediğim bir şarkıyı bile bu radyoda dinlediğimde çok farklı hissettiriyor.
Bunun nedeni benim gibi J-müzik severlerle dinlemem olsa gerek ^^
Bu güzellikleri bizlere yaşattıkları için tüm DJ'lere yürekten teşekkür ederim Angel

Özel teşekkürüm Toruga'ya '^^ Biz Japon severleri bir araya getirdi
Ve Japon müziğinin tüm dallarını, dinleme fırsatı verdiği için ona minnettarım smile
Sayfalar: 1 2