Japan-Fans / Japonya Hakkında Her Şey!

Tam Versiyon: Sakanaction (サカナクション)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sakanaction

[Resim: tumblrlndnzphzlu1qkow7m.jpg]

Türü: Indie rock, Alternatif rock, Electronica, New Wave, Dance, Rock
Faal yılları: 2005–günümüz
Şirketi: BabeStar Label, Victor Entertainment
Resmi websitesi: Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.
Üyeler:
Ichirō Yamaguchi (vokal, gitar)
Motoharu Iwadera (gitar)
Ami Kusakari (bas)
Emi Okazaki (klavye)
Keiichi Ejima (bateri)

Sakanaction (サカナクション Sakanakushon) Japon bir elektronik/rock grubudur. Müzikleri alternatif rock, elektronik, pop ve New Wave tarzlarının birleşimidir. Grup beş üyeden oluşmakta; Ichirō Yamaguchi, Motoharu Iwadera, Ami Kusakari, Emi Okazaki, ve Keiichi Ejima.
Grubun adı, kendi sözleriyle; müzikte değişikliklerden korkmadan sudaki bir balık gibi hızlı ve hafif bir şekilde hareket etme dileklerini yansıtıyor. Sakanaction = Sakana (balık) + Action (Hareket)

Kökeni
Sakanaction’un yaratıcısı Ichirō Yamaguchi, Motoharu Iwadera dahil, lise arkadaşlarıyla asıl olarak 1998’de Dutchman adlı bir grup kurmuştu. Bu, ağırlıkla İngiliz indie gruplarından esinlenmiş olan bir indie rock grubuydu. 2000’den 2003’e kadar sadece konserlerinde satılan Fly adlı bir maxi single, demonstration adlı bir albüm ve Mikazuki Sunset adlı bir single yayınladılar. Grup pek fazla popülerlik kazanamadı. 2004’te grup üyeleri, Yamaguchi’yi tek başına bırakarak dağıldı. Yamaguchi de gece kulüplerinde DJ’lik yapmaya başladı.

Sakanaction nihayet 2005’te kuruldu. Yamaguchi bir plak dükkanında çalışırken, Rei Harakami’nin "owari no kisetsu" adlı şarkısını duydu ve bu, ona Sakanaction’ı kurması için büyük bir motivasyon oldu. Yamaguchi grubu Iwedara’yla kurdu, Kusakari de Sakanaction’a katılmak için başka bir gruptan ayrıldı. Ejima ortak bir arkadaş tarafından tanıştırıldı, Okazaki ise Yamaguchi’nin plak dükkanından iş arkadaşıydı.

Popülerliğe Yükselişi
Sakanaction ilk kez 2006 Rising Sun Rock Festival’inde dikkat çekti. İlk albümleri 2007’deki Go to the Future oldu. Yayınlanan şarkılardan –Mikazuki Sunset ve Inner World, aslen Dutchman’ın önceden yayınladığı parçalardı. Aynı şekilde Word şarkısı da dijital olarak yayınlandı ve sonradan Night Fishing albümüne de eklendi.

NIGHT FISHING’in yayınlanmasından bir süre sonra grup Hokkaido’dan, daha fazla insana ulaşabileceği Tokyo’ya taşınmaya karar verdi. Ayrıca Victor Entertainment’ın BabeStar şirketinden ana şirkete geçirildiler.

Grup, 9 Ağustos 2008’de Summer Sonic ’08 adlı organizasyonda, Paul Weller, The Fratellis, Death Cab for Cutie, Cajun Dance Party, Band of Horses,Blood Red Shoes, ve These New Puritans’ın yanı sıra sahne aldı.
26 Aralık’ta single’ları “Sentorei” ile Billboard’un Japan Hot 100 listesinde 9 numaraya yükseldiler. 4 haftalık bir süreçten sonra 91. sıradan 9’a yükseldiler. Bu, Sakanaction’ın Japon müzik sektöründe yaptığı önemli bir ilerlemeydi.

Üçüncü albümleri Oricon haftalık listesine 8 numaradan giriş yaptı. Grup, Şubat ve Mart 2009 tarihleri arasında Sakanquarium2009 adlı ülke çapında bir tur düzenledi.
13 Ocak 2010’da Oricon haftalık listelerine 3 numaraya kadar yükselen “Aruku Around” adlı single’larını yayınladılar. 8 Ağustos 2010’da Tokyo’da hem Summer Sonic, hem de the World Happiness 2010 rock festivallerinde sahne aldılar.

2011 Faaliyetleri
“Identity”den yaklaşık yedi ay sonra çıkarılan Rookie adlı single, Oricon haftalık listelerinde 6 numaraya kadar yükseldi. 22 Mart’ta “Aruku Around”un klibi, 2011 Space Shower Müzik Videosu Ödülleri’nde En İyi Rock Videosu ve Yılın En İyi Videosu ödüllerini kazandı ve grubun popülerliğini artırdı.

Sakanaction Haziran 19’da Hokkaido’daki Zepp Sapporo’da başlayan “SAKANAQUARIUM 2011 ZEPP ALIVE” adlı bir yaz turu düzenledi. Ardından Japonya’daki diğer beş ZEPP salonunda sahne aldı.

20 Temmuz’da bu yılki ikinci single’ları "Bach no Senritsu o Yoru ni Kiita Sei Desu."i (Gece Bach Melodileri Dinlediğim için) yayınladılar. Bu single, popüler müzik programı Music Station’da ilk kez canlı performans sergilemeleriyle daha fazla popülerlik kazanmalarını sağladı.
28 Eylül’de yayınlanan beşinci albümleri "DocumentaLy", Oricon haftalık listelerinde 2. sıraya yerleşerek, bir grubun çıktığı en yüksek sırayı almış oldu. Grup ayrıca 1 Ekim’de başlayan "SAKANAQUARIUM 2011 DocumentaLy" adlı bir tur düzenledi.

Diskografi
Albümler - Satış rakamları
  • [2007.05.09] Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir. - 5,200
  • [2008.01.23] Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir. - 7,600
  • [2009.01.21]Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir. - 32,000
  • [2010.03.17] Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir. – 56,900
  • [2011.09.28] Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.– 70,000

Single’lar
  • [2008.12.10] Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.
  • [2010.01.13] Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.
  • [2010.08.04] Identity (アイデンティティ)
  • [2011.03.16] Rookie (ルーキー)
  • [2011.07.20] "Bach no Senritsu wo Yoru ni Kiita Sei Desu." (『バッハの旋律を夜に聴いたせいです。』;Because of Listening to Bach Melodies at Night.)

Özel Download
  • [2007.12.05] Word / Sample (ワード/サンプル)
  • [2007.12.26] Nightfishing Is Good (ナイトフィッシングイズグッド)
  • [2008.08.06] "NIGHT FISHING IS GOOD" TOUR 2008 in SAPPORO
  • [2008.10.15] REMIXion
  • [2008.11.12] Sen to Rei (セントレイ)
  • [2009.01.07] Native Dancer (ネイティブダンサー)
  • [2009.07.15] "FISH ALIVE" 30min., 1 sequence by 6 songs - SAKANAQUARIUM 2009 @SAPPORO
  • [2010.01.06]A Look Around (アルクアラウンド)
  • [2010.07.07] Identity (アイデンティティ)
DVD’ler
  • [2011.02.02] SAKANAQUARIUM 2010 ( B )( C )( D )
  • [2011.02.02] SAKANAQUARIUM 2010 ( B )
  • [2011.02.02] SAKANAQUARIUM 2010 ( C )
Çeviri: jasminee
Kaynak: wikipedia, generasia
[Resim: 86712775.jpg]
İzlemek için tıklayın Cool
Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.
Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.
Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.
Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.
Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.
Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.
Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.
Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.
Linki görebilmek için giriş yapmanız ya da üye olmanız gerekir.
Çok teşekkürler Jasmine'cim çok güzel olmuş ellerine sağlık. smile
Sakanaction yeni çıkacak olan müzik videosu
koleksiyonu için bir fragman yayınladı


[Resim: 20111211sakanaction212x.jpg]

Sakanaction yeni çıkacak olan müzik videosu koleksiyonu, “SAKANARCHIVE 2007-2011~Sakanaction Music Video Collection~“ın fragmanını yayınladı. Koleksiyon, Victor Music'in resmi youtube kanalında yayınlanacak.

Fragman, "Mikazuki Sunset" klibini yapan Mori Yoshihiro tarafından çekildi. Bu fragman, DVD'deki 14 şarkının tümünü hızlı bir şekilde çalarak Sakanaction dünyasına vurgu yapıyor.

Çeviri: jasminee
11.12.11 Kaynak: tokyohive
Tanıtım çok güzel olmuş Jasminee.^^
Sen to Rei ve A Look Around singlelarını dinledim değişik ama güzel ve sakin,Aruku Around şimdiden favorim oldu. smile
Grubun yeni şarkısı "Nylon no Uta" Calorie Mate'in reklam filminde kullanıldı. Şarkı grubun yeni yayınlanacak double albümü "834.194"de yer alacak.

Şirket aynı zamanda Ichiro Yamaguchi'yle şarkıya dair yaptıkları röportajı da yayınladı.